Νέα περίπτωση κλοπής και απάτης ηλικιωμένου στην Κρήτη απασχολεί τις Αρχές, αφού αυτή τη φορά ο δράστης άρπαξε ούτε λίγο ούτε πολύ 20 χιλιάδες ευρώ, που είχε μια 85χρονη στο σπίτι της στο Ηράκλειο. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, χθες το πρωί, άγνωστος δράστης εισήλθε στο σπίτι της ηλικιωμένης στο Ηράκλειο και αφού ισχυρίστηκε ψευδώς ότι, συγγενικό της πρόσωπο έχει ανάγκη από χρήματα, απέσπασε από αυτήν το χρηματικό ποσό των διακοσίων εβδομήντα  Ευρώ.

Στη συνέχεια, ο δράστης κατάφερε να αφαιρέσει, χωρίς να γίνει αντιληπτός, το χρηματικό ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ από ντουλάπα υπνοδωματίου της.

Ο δράστης αναζητείται. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

''Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης συνιστά:

• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση, να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Περισσότερες συμβουλές στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας – Οδηγός του Πολίτη.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook