Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν σήμερα στην επαρχία πλούσια σε παραγωγή άνθρακα περιοχή Μπουμαλάνγκα της βορειοανατολικής Νότιας Αφρικής, όταν φορτηγό, στο οποίο επέβαιναν αγρότες, διέσχισε επίπεδη διάβαση και συγκρούσθηκε με τρένο, το οποίο μετέφερε κάρβουνο στη Μοζαμβίκη, δήλωσαν διασώστες.

Όπως δήλωσε στο νοτιοαφρικανικό τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης e-news ο Τουλάνι Σιμπούγι, εκπρόσωπος των ομάδων διάσωσης της επαρχίας Μπουμαλάνγκα, εκτός από τους 30 νεκρούς υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.

\”Φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ότι ο οδηγός του φορτηγού, διέσχισε τις σιδηροδρομικές γραμμές χωρίς να ελέγξει. Το τρένο εμβόλισε το φορτηγό παρασύροντάς το σε απόσταση ενός ή δυο χιλιομέτρων\”, τόνισε ο Σιμπούγι και πρόσθεσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο Μαλελάνε, στη είσοδο του φημισμένου πάρκου Κρούγκερ, κοντά στα σύνορα με τη Μοζαμβίκη.

\”Υπάρχουν διαμελισμένα πτώματα παντού\”, τόνισε.

Το φορτηγό μετέφερε περίπου 50 αγρότες που πήγαιναν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Αζέφοβιτς, εκπρόσωπο της εταιρείας σιδηροδρόμων Transnet, το δυστύχημα σημειώθηκε στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Μπουμαλάνγκα, ανάμεσα στην πόλη Νέλσπρουτ και τα σύνορα της Μοζαμβίκης. Το κάρβουνο είχε προορισμό το λιμάνι Μαπούτο της Μοζαμβίκης.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook