Ένα τυρί για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη βάρους ενός τόνου είναι αυτό που φτιάχτηκε φέτος στα Ζωνιανά και θα παρουσιαστεί στην καθιερωμένη πλέον Γιορτή Βοσκού και Τυριού που διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού και έχει έντονο χαρακτήρα αλληλεγγής καθώς θα υπάρχει ειδικό ταμείο για όποιον θέλει να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου που προσφέρει τρόφιμα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Τα χρήματα της εκδήλωσης θα διατεθούν για να αγοραστούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η γιορτή του βοσκού, που διοργανώνεται κάθε χρόνο, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτισμικής ζωής των Ζωνιανών και απώτερο στόχ έχει  την ανάδειξη της περιοχής και των πλεονεκτημάτων της.

Φέτος η γιορτή για το ενός τόνου τυρί πλαισιώνεται και πάλι με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, για τον κόσμο που αναμένεται και φέτος να δώσει δυναμικά το παρών στα Ζωνιανά.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

1. Παρουσίαση και κοπή κεφαλοτυριού βάρους ενός τόνου!
2. Γνωριμία με τις τοπικές γεύσεις και μαγειρική απο τις γυναίκες του χωριού και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης
3. Μουσικά συγκροτήματα του Χάρη Νικηφόρου και του Μανόλη Σκουτέλη
4. Χορευτικά συγκροτήματα: Τ’ Όρη, Μαυρόκωστα, Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου.

Έναρξη 18:00. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι στην περυσινή γιορτή όπου παρουσιάστηκε ένα τυρί βάρους 1054 κιλών, με το οποίο διεκδικεί ο σύλλογος μια θέση στο βιβλίο Guinness, επισκέφτηκαν τα Ζωνιανά πάνω από επτά χιλιάδες επισκέπτες.