Γαλλικό Άρωμα κυριάρχησε σήμερα στο Δήμο Φαιστού από την επίσκεψη νέων από το Καμπλάν της Γαλλίας. Η Δήμαρχος Φαιστού κ.Μαρία Πετρακογιώργη Aνυφαντάκη υποδέχτηκε μαζί με τους αντιδημάρχους κ.Νικολιδάκη Γρηγόρη και κ.Φασομυτάκη Γιάννη τους νέους από το Καμπλάν και τους Βώρους καθώς και τους συνοδούς τους.

Η επίσκεψη τους εντάσσεται στα πλαίσια της αδελφοποίησης των Βώρων με την πόλη Καμπλάν της Γαλλίας. Η αδελφοποίηση τους ξεκίνησε σαν ιδέα το 1990 και επισημοποιήθηκε το 1995, με δεσμούς πλέον πολύ ισχυρούς, με δράσεις και εκδηλώσεις κάθε χρόνο και από τις δυο πλευρές, τιμούν την συναδέλφωση των δυο περιοχών.

Την αποστολή απαρτίζουν 13 νέοι ηλικίας 12 έως 17 ετών και 3 συνοδοί ανάμεσα στους οποίους είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος του Καμπλάν και αντιπρόεδρος της αδελφοποίησης ο κος Phillipe Guai, η πρόεδρος του συλλόγου της αδελφοποίησης κα Alix Hermanze, το μέλος του συλλόγου Christine Guai ενώ από την ελληνική πλευρά τους συνοδεύουν ο πρόεδρος και το μέλος του συλλόγου της αδελφοποίησης κ.κ. Βολοσυράκης Σταύρος και Πολυχρονάκης Ανδρέας αντίστοιχα.

Οι επισκέπτες φιλοξενούνται από κατοίκους των Βώρων καθώς εδώ και χρόνια έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ των κατοίκων των δυο περιοχών. Η Δήμαρχος καλωσόρισε τους νέους και τους συνοδούς τους όπου αντάλλαξαν απόψεις και δώρα, συζήτησαν και έδωσαν νέο ραντεβού για του χρόνου το καλοκαίρι στη Γαλλία. Η κα Πετρακογιώργη τους αποχαιρέτησε με ένα αναμνηστικό δώρο που ήταν ο δίσκος της Φαιστού ως ενθύμιο για την επίσκεψη τους στο Δήμο Φαιστού ενώ τους έκανε ιδιαίτερη μνεία για τα 104 χρόνια από την ανακάλυψη του δίσκου.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία που προσφέρουν και τόνισε «Είναι σημαντικό να ανοίγουμε γέφυρες συνεργασίας και πολιτισμού με άλλες χώρες και δη με τους νέους. Η ανταλλαγή απόψεων, η γνωριμία των νέων με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής μας είναι σημαντικές και θα πρέπει να συνεχιστούν με κάθε τρόπο».

Στα πλαίσια της επίσκεψης τους οι νέοι από το Καμπλάν μαζί με νέους από τους Βώρους θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού, το Αρκάδι, το Ρέθυμνο, το Βροντήσι, το Ζαρό, το ενυδρείο ενώ δε λείπουν και οι στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς στις πανέμορφες παραλίες του Δήμου Φαιστού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Σάββατο οι νέοι επισκέφθηκαν και παρακολούθησαν το 2ο τουρνουά Beach Soccer που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού, από το οποίο αποκόμισαν τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις ενώ μέλος της γαλλικής αποστολής έλαβε μέρος και βγήκε νικήτρια λαμβάνοντας δώρο από τους διοργανωτές.