Ονειρεύονταν ένα όμορφο γάμο στη Κρήτη όμως υπολόγιζε χωρίς τον... υπάλληλο του τελωνείου.

Πρόκειται για μια καταγγελία ομογενούς από την Αμερική που επικοινώνησε με το flashnews.gr για να δείξει πώς η γραφειοκρατία, όπως αναφέρει, "καίει τις εναπομείναντες γέφυρες που οι Έλληνες έχουν με τον υπόλοιπο κόσμο".

Η νεαρή κοπέλα από τη Νέα Υόρκη πρόκειται να παντρευτεί στις 26 Αυγούστου με τον αγαπημένο της στην Κρήτη, πραγματοποιώντας το όνειρό της την όμορφη αυτή στιγμή της ζωής της να την ζήσει στον τόπο της.

Έστειλε λοιπόν μέσω ιδιωτικής εταιρείας courrier 500 προσκλήσεις με προορισμό την οικογένεια της στη Κρήτη. Όμως το πακέτο με τις προσκλήσεις "κόλλησε" στο "τελωνείο" καθώς της ζητήθηκαν επιπλέον  290 ευρώ ως δασμό.

Η νεαρή επικοινώνησε με τις αρχές επιχειρώντας να κατανοήσει γιατί απαιτούνται τόσα χρήματα για προσκλήσεις, ενημέρωσε ότι το πακέτο δεν έχει κάποιο προϊόν ή αντικείμενο για πώληση αλλά δέχτηκε ειρωνικά σχόλια από τους τελωνειακούς.

Στις περιπτώσεις που δεν έχει πληρωθεί ο δασμός όπως ενημέρωσε το flashnews.gr η εταιρεία courrier, το πακέτο κρατείται στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος ενώ η αποστολέας επιβαρύνεται με τα έξοδα για την αποθήκευσή του.

Η νεαρή λοιπόν, που προφανώς δεν γνώριζε ότι οι προσκλήσεις του γάμου της  χρειάζονταν τόσο "δρόμο" για να φτάσουν στον προορισμό τους, τα έβαλε με το ελληνικό κράτος και τους "κλέφτες της γραφειοκρατίας" όπως αναφέρει.

"Θα φέρω δουλειά στην Ελλάδα κάνοντας τον γάμο μου στη Κρήτη, όμως τώρα δεν έχω ούτε προσκλήσεις" τονίζει απογοητευμένη η νεαρή κοπέλα.

Ελπίζουμε τουλάχιστον ο γάμος στο νησί να της μείνει αξέχαστος, με την καλή έννοια, και να αποτελέσει ένα τρόπο να νιώσει και πάλι περήφανη για τον τόπο της.
Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook