Με στόχο να ενισχυθεί ο ποιοτικός θεματικός τουρισμός του νησιού, και συγκεκριμένα ο ναυταθλητισμός, αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνει για πρώτη φορά στο νησί Διεθνές Συνέδριο Ναυταθλητισμού με τίτλο η «Κρήτη αρμενίζει ανά τους αιώνες».

Για το διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Αστόρια του Ηρακλείου, με την συμμετοχή όλων των ναυταθλητικών ομίλων της Κρήτης,  ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και οι εκπρόσωποι των ιστιοπλόων Γιάννης Παπαδάκης και Γιώργος Κρεβετζάκης αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που έχει το νησί μας να αναπτύξει την συγκεκριμένη μορφή θεματικού τουρισμού.

Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης για την διεξαγωγή του διεθνούς συνεδρίου  «ενώνουμε δυνάμεις σε όλη την Κρήτη, και στο πλαίσιο του συγκεκριμένου συνεδρίου  μαζί με όλους τους  ναυταθλητικούς συλλόγους του νησιού, εκτιμούμε και επιδιώκουμε να αναπτύξουμε τον ποιοτικό τουρισμό που προσφέρει η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού».

Ο πρόεδρος του ιστιοπλοικού ομίλου Ηρακλείου Γιάννης Παπαδάκης αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την στήριξη της στη διοργάνωση του μοναδικού συνεδρίου, επεσήμανε ότι «στόχος του συνεδρίου είναι να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα για να αναπτύξουμε στο νησί μας μια διαφορετική μορφή τουρισμού που είναι ο ναυταθλητισμός».

Από την πλευρά του και ο έφορος ανοιχτής θαλάσσης του ναυταθλητικού ομίλου Γαζίου Ηρακλείου Γιώργος Κρεβετζάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την υποστήριξη διοργάνωσης του συνεδρίου λέγοντας: «Κάνουμε αυτή την προσπάθεια να αναπτύξουμε την βαριά μας ‘βιομηχανία’ που είναι ο τουρισμός. Για παράδειγμα στα τουριστικά πακέτα που προσφέρουμε για διακοπές στο νησί μπορεί να συμπεριλαμβάνονται και προγράμματα ιστιοπλοΐας ή ακόμα και αγωνιστική ιστιοπλοΐα».

Την Κυριακή το πρωί 22 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα επισκεφθούν το νησί Ντία, όπου θα γίνει επίδειξη ναυταθλητικών επιδεξιοτήτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook