Συνάντηση με το προεδρείο της ΟΤΟΕ θα έχει σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας αναμένεται να παρουσιάσει στον κ. Σουρνάρα τις βασικές θέσεις της εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της νέας πορείας του τραπεζικού συστήματος.

Συγκεκριμένα η ΟΤΟΕ αναμένεται να ζητήσει:

-Να δοθούν κίνητρα, οδηγίες και ρήτρες για τον επαναπροσανατολισμό της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος στην κατεύθυνση της στήριξης και της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

-Η διαδικασία ανακεφαλοποίησης να περιλαμβάνει όλες τις εμπορικές (ιδιωτικές και δημοσίου ενδιαφέροντος) και συνεταιριστικές τράπεζες, αποκλείοντας αδιαφανείς και προσχεδιασμένες διαδικασίες και μεθοδεύσεις για επιλεκτικές εκκαθαρίσεις τραπεζών.

-Ρήτρα προστασίας της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού των τραπεζών.

-Θεσμικό πλαίσιο για την τήρηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και την αποφυγή καταχρηστικών πρακτικών σε βάρος των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας.

-Για τις κρατικές τράπεζες Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα ζητήσει την ανακεφαλαιοποίησή τους, προκειμένου να προχωρήσει η δημοσίευση των αποτελεσμάτων τους και να διασφαλιστεί η λειτουργία τους. Ειδικότερα για την Αγροτική, η ΟΤΟΕ θα εμφανισθεί κάθετα και απερίφραστα υπέρ της άμεσης ανακεφαλαιοποίησής της ολόκληρης δηλαδή χωρίς διαχωρισμούς και ταυτόχρονα θα ταχθεί υπέρ της χρησιμοποίησής της για τη δημιουργία ισχυρού κρατικού πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook