Από τις 19 έως και τις 21 Οκτωβρίου 2012 το Ρέθυμνο υποδέχεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δημοσιογράφων που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνης, σε συνεργασία με την εταιρεία Sport Promotion Hellas και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας το τριήμερο των ποδηλατικών εκδηλώσεων απευθύνεται σε όλους τους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ασχολούνται με την ποδηλασία.

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπεύθυνων φορέων διοργάνωσης και υλοποίησης στο γραφείο τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης. Συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Κονταξάκης, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. η κα. Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, ο υπεύθυνος του γραφείου τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης κ. Βαγγέλης Αρχοντάκης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων νομού Ρεθύμνης κος. Ευγένιος Φραγκιαδάκης, εκπρόσωποι της εταιρείας Sport Promotion Hellas και υπάλληλοι του γραφείου πολιτισμού και τουρισμού της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

Όλα τα οργανωτικά θέματα για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της τόσο σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης, της πρώτης τέτοιου μεγέθους στο Ρέθυμνο, τοποθετήθηκαν σε μια βάση προκειμένου να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά όλων των φορέων.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν το γεγονός ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μια πρόκληση για τον τόπο, τους φορείς και τους κατοίκους του προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για μια τόσο μεγάλη παγκόσμια διοργάνωση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δήμος Ρεθύμνης έχει εντάξει στο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξής του την προσέλκυση ποδηλατικού τουρισμού και εργάζεται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία δύο χρόνια. Η παγκόσμια διοργάνωση θα είναι η μεγάλη πύλη που θα ανακοινώσει παγκόσμια την έναρξη του ποδηλατικού τουρισμού από την αρχή του 2013.

Το μεγάλο στοίχημα για όλους, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, είναι η θετική προβολή του δήμου προς το εξωτερικό. Οι συμμετέχοντες ποδηλάτες είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης με τα οποία συνεργάζονται. Οι εντυπώσεις αυτές θα πρέπει να είναι άριστες αν θέλουμε το Ρέθυμνο να αποτελέσει αντικείμενο θετικών σχολίων σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως.

Για το λόγο αυτό όλοι οι διοργανωτές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη βοήθεια και στη στήριξη της προσπάθειας από τους ίδιους τους Ρεθεμνιώτες. Το εγχείρημα θα πετύχει μόνο αν οι συμπολίτες μας αντιληφθούν το βάρος και τη σημασία της συγκεκριμένης διοργάνωσης για το μέλλον του τουρισμού στο νομό και βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της άψογης διοργάνωσης.
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.wpcc-crete.com.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook