Μπορεί την Παρασκευή το απόγευμα οι ξενοδοχουπάλληλοι των Χανίων να γεύτηκαν την γλυκιά γεύση της Βασιλόπιτας, ωστόσο, εκείνο που συζήτησαν κυρίως, ήταν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και κατά πόσο αυτό επηρεάζει και τον δικό τους κλάδο.

Στην κοπή της πίτας το παρόν έδωσε και ο Νικόλαος Νιμάς, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας εργατών επισητισμού και υπαλλήλων τουριστικών επαγγελμάτων Ελλάδας ο οποίος υποστήριξε πως:

\”οι μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, μας επηρεάζουν κατά πολύ, καθώς μειώνεται ο μισθός μας, αλλά και οι συντάξεις μας.
Προσωπικά, πιστεύω ότι φέτος αν και είναι πολύ νωρίς, τα πράγματα στον τομέα του τουρισμού θα είναι καλύτερα από πέρισυ. Άλλωστε, η περασμένη σεζόν ήταν τουριστικά \”άσχημη\” για όλη την Ευρώπη.\”

Παράλληλα, ο κ. Νιμάς αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εκπαιδευόμενους σπουδαστές από άλλες χώρες, οι οποίοι κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση στις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας, με εξευτελιστικούς μισθούς και \”μαύρη\” εργασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook