Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, επιδίκασε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον παππού των δύο ανήλικων, που φέρονταν εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του 11χρονο Άλεξ στη Βέροια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε τις πράξεις των εγγονών του και συνειδητά κατέθεσε ψέματα στις διωκτικές αρχές.

Στο δικαστήριο κλήθηκε να καταθέσει για άλλη μία φορά η μητέρα του 11χρονου. «Πέντε χρόνια μετά και δεν έχει βρεθεί ούτε ένα ίχνος από το παιδί μου. Πιστεύω ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε και έλεγε ψέματα», είπε, μεταξύ άλλων, η μητέρα του Αλεξ, Νατέλα, αναφερόμενη στην κατάθεση, με την οποία ο κατηγορούμενος βεβαίωνε ότι το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου 2006, ημέρα που εξαφανίστηκε ο Αλεξ, οι εγγονοί του βρίσκονταν στο σπίτι τους στη Βέροια.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατριός του 11χρονου, Δημήτρης Σιαΐνης, ο οποίος επανέλαβε τους ισχυρισμούς της συζύγου του.

Σημειώνεται ότι, οι πέντε ανήλικοι το Φεβρουάριο του 2009 είχαν κριθεί ένοχοι για το κακούργημα της «μη σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της περιύβρισης νεκρού», ενώ τα δύο ελληνόπουλα αρχικά είχαν οδηγηθεί σε ίδρυμα αγωγής ανηλίκων, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

 Αγγελιοφόρος Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook