Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το γραφείο του Ιάπωνα πρωθυπουργού, αξιώνοντας να σταματήσει η χρήση της πυρηνικής ενέργειας, 17 μήνες μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα, τονίζουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε πάλι στο Τόκιο, μέσω του Διαδικτύου, όπως συμβαίνει κάθε Παρασκευή απόγευμα τους τελευταίους μήνες.

«Ήλθα σήμερα διότι ανησυχώ για την ζωή των παιδιών μου και για τις επερχόμενες γενεές», τόνισε στο πλήθος ένας ηλικιωμένος μέσω μεγαφώνου, κάνοντας μία σύγκριση με την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου--όταν οι απλοί άνθρωποι εξαναγκάσθηκαν να τηρούν στρατιωτική πειθαρχία και να υφίστανται τη φτώχεια υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους.

«Εκείνην την εποχή η ζωή των Ιαπώνων είχε καταρρακωθεί από τις διαταγές της κυβέρνησης και τις επιταγές των μεγάλων επιχειρήσεων», τόνισε ο ίδιος ηλικιωμένος άνδρας.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση που έλαβε τον περασμένο Ιούνιο ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα να τεθούν εκ νέου σε λειτουργία δύο αντιδραστήρες στον σταθμό παραγωγής ενέργειας του Όι (κεντρική Ιαπωνία), για πρώτη φορά μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα, τον Μάρτιο του 2011.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση κατά των πυρηνικών πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουλίου, με τη συμμετοχή 75.000 ως 170.000 Ιαπώνων πολιτών.

newsbeast.gr