Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα χρειαστούν «μερικές εβδομάδες» για να ολοκληρώσει την έκθεσή της, είπε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της Κομισιόν, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ερωτηθείς πότε θα είναι έτοιμη η τελική έκθεση της τρόικας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο΄Κόνορ είπε:

«Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσει την τελική φάση του ελέγχου προόδου του προγράμματος», ανέφερε.

«Δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες συγκεκριμένες ενδείξεις γι\’ αυτό», προσέθεσε.

«Θα πρέπει να περιμένετε ότι η αποστολή θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες, αλλά δεν μπορώ να σας πω αν μιλάμε για τα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου, θα εξαρτηθεί από την πρόοδο της δουλειάς που θα γίνει επιτόπου», είπε.

Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, επικαλούμενη «καλά πληροφορημένο Ευρωπαίο διπλωμάτη», ανέφερε ότι η έκθεση θα είναι έτοιμη το νωρίτερο στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι επαφές της ηγεσίας της τρόικας με την κυβέρνηση αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ακολουθήσει η σύνταξη της έκθεσης αξιολόγησης της χώρας που θα τεθεί προς έγκριση στο Eurogroup, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 18 Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους ελληνικού προγράμματος.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook