Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας, έκρουσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το προεδρείο της ΚΕΔΕ τού μετέφερε τη ζοφερή εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η περικοπή κατά 60% των κρατικών εσόδων, των πόρων των λεγόμενων ΚΑΠ και η επιπλέον μείωση 30% από το φετινό προϋπολογισμό, οδηγεί στην πραγματικότητα τους δήμους σε χρεοκοπία, είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι δήμοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα από τον Σεπτέμβρη και μετά να εκπληρώνουν τις ανελαστικές τους υποχρεώσεις ούτε να παρέχουν την ανταποδοτική στήριξη στους πολίτες, αλλά, βεβαίως, ούτε και να πληρώνουν τους μισθούς στους εργαζομένους τους.

Απευθύνουμε έκκληση για τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα, είπε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην ΚΕΔΕ, η οποία θα πάρει τις αποφάσεις της σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό. Οι Δήμοι Αττικής θα κατεβάσουν ρολά την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη θα γίνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών με συμμετοχή και απορριμματοφόρων.

 

in.gr