Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης, με το ΥΠΕΚΑ να ανακοινώνει την ερχόμενη εβδομάδα έναν ίσως και δύο αναδόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή θα γίνει από τις τέσσερις εταιρείες που προκρίθηκαν στο, σχετικό διαγωνισμό και αυτές, όπως αναφέρουν πηγές, είναι οι νορβηγικές TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA, PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS) και SPECTRUM GEO LIMITED αλλά και η Τεξανή ION GEOPHYSICAL CORPORATION.

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να «τρέξει» τις σχετικές διαδικασίες και η ολοκλήρωση των ερευνών για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται σε τουλάχιστον 6 με 8 μήνες από τη στιγμή που αυτές θα κηρυχθούν.

Σημειώνεται ότι αρχικά οκτώ εταιρείες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στον διαγωνισμό, και μετά προκρίθηκαν οι συγκεκριμένες τέσσερις. Οι οκτώ είναι:

1) TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA

2) DOLPHIN GEOPHYSICAL

3) ION GEOPHYSICAL CORPORATION

4) SPEC PARTNERS LTD

5) CGGVERITAS

6) PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS)

7) SPECTRUM GEO LIMITED

8) FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS

Την περασμένη εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της φάσης αξιολόγησης των οκτώ φακέλων.

(imerisia.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook