Τις ανησυχίες της για την πρόθεση της Τουρκίας να ανεγείρει πυρηνικό σταθμό στην περιοχή του Ακούγιο στα νότια παράλια της κοντά στη Μερσίνα, θα θέσει τη Δευτέρα η Κύπρος, στη διάσκεψη των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου η Κύπρος θα τονίσει τους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή από τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στη σεισμογενή περιοχή του Ακούγιο και θα ζητήσει τη λήψη συλλογικών αποφάσεων.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι θα ζητηθεί να γίνουν παραστάσεις προς την Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το φως της πυρηνικής καταστροφής στην Ιαπωνία.

Στο μεταξύ, το Κίνημα Οικολόγων και το τουρκοκυπριακό κόμμα Νέα Κύπρος, αντιδρώντας στην απόφαση της Τουρκίας για ανέγερση πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιο οργάνωσαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, δήλωσε ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι Πράσινοι θα αγωνιστούν μαζί για ένα καθαρό περιβάλλον και είπε επίσης ότι θα αγωνιστούν ενάντια στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιο και κάλεσε τους Πράσινους στην Ελλάδα και στην Τουρκία να συνενώσουν τις προσπάθειες τους στην εκστρατεία κατά των τουρκικών σχεδίων.