Το φιλόδοξο σχέδιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού παρουσιάζει ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, υποστηρίζοντας ότι από την επένδυση θα δημιουργηθούν 35.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ότι το σχέδιο για Ελληνικό βρίσκεται σε προτεραιότητα και «σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις.»

Η αξιοποίηση περιλαμβάνει, όπως περιγράφει ο υπουργός, «δημιουργία ζωνών αφιερωμένων στην Παιδεία, την Υγεία, τις επιστήμες, τη γνώση, την έρευνα και την τεχνολογία, τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και τις τέχνες σε μια λογική ‘αρχιπελάγους’ ζωντανών δράσεων σε μία θάλασσα ενός μεγάλου πράσινου πάρκου, εφάμιλλου του Hyde Park».

«Το Ελληνικό θα αποτελέσει έναν μηχανισμό δημιουργίας και μετάδοσης ισχυρής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, τόσο στην κατασκευή όσο και σε μόνιμη βάση στο μέλλον. Θα δημιουργηθούν πάνω από 35.000 μόνιμες θέσεις εργασίας» προσθέτει.

«Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το στρατηγικό της σχέδιο, το οποίο έχει διαμορφωθεί με τη συνδρομή του γνωστού πολεοδόμου Αθεμπίγιο και το οποίο κατόπιν θα τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση με τοπικούς και επιστημονικούς φορείς και ασφαλώς με την κοινωνία των πολιτών» συμπληρώνει ο κ. Παμπούκης.

Εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας χαρακτηρίζει «αντιπαραγωγική συζήτηση», στην οποία δεν συμμετέχει, τα περί αρρυθμιών και έλλειψης συντονισμού της κυβέρνησης, ή των σεναρίων ανασχηματισμού, προσθέτει όμως με νόημα: «Ο πρωθυπουργός κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Ας κάνει και ο καθένας από εμάς τη δική του».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook