Έμμεσες αιχμές για το χειρισμό της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ άφησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβερδος, κατά την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, υπογραμμίζοντας ότι «το πολιτικό σύστημα πνέει το κύκνειο άσμα του», αλλά θα πρέπει να δώσει ασαφείς και πειστικές εξηγήσεις για όλα.

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του, ο κ. Λοβερδος είπε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το σοσιαλδημοκρατικό χώρο και έως τον Φεβρουάριο θα παρουσιάσει σχέδιο ανάπτυξης της χώρας.

«Δηλώνω σήμερα, για ακόμη μία φορά, τη σταθερή μου επιλογή να αναλάβω πρωτοβουλίες, αλλά και να συμμετάσχω σε πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, με τη συμμαχική λογική που επιβάλλει η κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Σημείωσε ακόμη «γι\’ αυτό επιμένω στην ανάγκη ανασυγκρότησης του ευρύτατου σοσιαλδημοκρατικού χώρου, ο οποίος σήμερα είναι διασπασμένος σε κόμματα, δίκτυα και φυσικά πρόσωπα. Ο χώρος μας χρειάζεται ανασυγκρότηση και γι\’ αυτήν απαιτούνται ειλικρινείς και γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες, μετά την υπέρβαση των μεγάλων μας θεμάτων με την εφαρμογή της απόφασης των τριών αρχηγών και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, σήμερα, ένα κόμμα ριζοσπαστικό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, σοσιαλδημοκρατικό ανοικτό στην κοινωνία και τα ρεύματά της, με όπλο το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας και των πολιτών της από την κρίση και την επιστροφή στην ευημερία και την αξιοπιστία. Σε αυτή την πολιτική κατεύθυνση πρέπει να αγωνιστούμε. Σήμερα η Ελλάδα δίνει μία μάχη για το πρόγραμμα των επόμενων ετών. Έχω δείξει ότι έχω αίσθηση της κρισιμότητας κάθε συγκυρίας και ότι δεν πάσχω από κάποια μωροφιλοδοξία να κινούμαι σε τόσο διαφορετικούς ρυθμούς από την πραγματικότητα της χώρας μας. Πολιτική πρόταση καταθέτω. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ώρα τους»

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «χρειάζεται ρήξη με όλα»… «ρήξη με τον κακό μας εαυτό, που μας δημιούργησε τα δύο μεγάλα σημερινά μας προβλήματα: το μεγάλο δημόσιο χρέος και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα είπε ότι «για τέταρτη φορά η Βουλή των Ελλήνων οδηγείται σε ψηφοφορία για μέτρα, δίχως αναπτυξιακό σχέδιο. Το δίλημμα ή ψηφίζουμε ή πτωχεύουμε έχει βέβαια έναν μόνο τρόπο επίλυσης. Τη στήριξη της πατρίδας και αυτό θα κάνω για τέταρτη φορά. Όμως δεν πάει άλλο με τα περί ανάπτυξης ψέματα, προσχήματα, τα άλλοθι και τις υπεκφυγές. Κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρά έως σήμερα με αυτό, που όλοι αναγνωρίζουμε ως πρωτεύουσα εθνική ανάγκη και υποχρέωση. Ας βάλουμε λοιπόν εμείς τα δυνατά μας. Και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι: Αν δεν νικήσουμε την ύφεση, η Ελλάδα και οι Έλληνες θα καταδικαστούμε να ζήσουμε στη φτώχεια».

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook