Σε κατ\’ οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του στο Βατικανό θα τεθεί ο πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου, ο οποίος νωρίτερα σήμερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενάμιση έτους για κλοπή απόρρητων εγγράφων, ενώ ενδέχεται να του απονεμηθεί χάρη από τον ποντίφικα, δήλωσε η δικηγόρος του, Κριστιάνα Αρου.

Η Αρου είπε ότι ο εισαγγελέας του Βατικανού συμφώνησε με τον παραπάνω όρο. Σε αντίθετη περίπτωση ο πρώην μπάτλερ Πάολο Γκαμπριέλε θα έπρεπε να μεταφερθεί σε ιταλική φυλακή, καθώς το Βατικανό δεν διαθέτει χώρους κράτησης.

Δεν θα ασκήσει έφεση η συνήγορος του πρώην μπάτλερ του πάπα

Η συνήγορος του πρώην μπάτλερ του πάπα, Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος καταδικάστηκε νωρίτερα σήμερα για κλοπή απόρρητων εγγράφων του Βατικανού σε φυλάκιση ενάμιση έτους, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι δεν σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Η Κριστιάνα Αρου είπε σε συνέντευξή της ύστερα από επίσκεψή της στην οικογένεια Γκαμπριέλε στο διαμέρισμά της στο Βατικανό ότι θεωρεί πως η απόφαση του δικαστηρίου του Βατικανού είναι «δίκαιη».

Μιλώντας έξω από το Βατικανό, η ίδια είπα ότι ο Γκαμπριέλε είναι «ήρεμος» σχετικά με την τύχη του, ότι τον στηρίζει η οικογένειά του και ότι είναι «έτοιμος να δεχτεί τις όποιες συνέπειες».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook