Με την έκθεση κρητικών τοπικών αγροτικών προϊόντων γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών και αγροτισσών επιχειρηματιών στο αίθριο της Λότζια ολοκληρώνονται σήμερα οι επιτυχημένες διήμερες εκδηλώσεις που οργάνωσε το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Δ/νση Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αγρότισσας στις 15 Οκτωβρίου που έχει καθιερώσει ο Ο.Η.Ε

Το χώρο της έκθεσης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ο οποίος συνομίλησε με τους εκθέτες στέλνοντας το μήνυμα ότι η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός προς τους αγρότες και τις αγρότισσες και πάντα κοντά στον πρωτογενή τομέα.

Στόχος μας , δήλωσε ό κ. Κουράκης, είναι να στηρίξουμε έμπρακτα τις προσπάθειες προώθησης των κρητικών προϊόντων ανακοινώνοντας ότι μια από τις προτεραιότητες του Δήμου Ηρακλείου θα είναι η καθιέρωση μια φορά το χρόνο έκθεσης σε Ηράκλειο Αθήνα και Θεσσαλονίκη .

Οι προσπάθειες αυτές είπε ο Δήμαρχος θα συνεχιστούν και εκτός Ελλάδος αφού ως Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ θα μεταβεί στην Επαρχία Καντόνα της Κίνας και εκεί θα συζητήσει με το τοπικό Γ.Γ του Κομουνιστικού Κόμματος θέματα προώθησης των ελληνικών προϊόντων όπως το λάδι το κρασί και το μέλι ώστε τα κρητικά προϊόντα να μπορέσουν σταδιακά να μπουν στις μεγάλες αγορές.

Χθες πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Ηρακλείου στη Παλιά Λαχαναγορά πλήθος κόσμου συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα τη «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στον Αγροτικό χώρο».

Στόχος της ημερίδας ήταν η στήριξη της επιχειρηματικότητας των αγροτισσών και η ώθηση προς τη δημιουργία ,την παραγωγικότητα σε ευαίσθητες παραγωγικές δυνάμεις του Δήμου Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook