Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα κατέθεσαν από κοινού ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς και η ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Σερρών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, σχετικά με το ξεπούλημα της Βιομηχανίας Ζάχαρης Ελλάδος με διαδικασίες fast track.

Στην Ερώτηση οι Βουλευτές αναφέρονται σε αποσπάσματα της επιστολής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας (ΟΕΒΖΕ) κατά την οποία καταγγέλλεται το ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης μετά από ανακοίνωση του ειδικού εκκαθαριστή της ΑΤΕbank, τη στιγμή που έχει ήδη επιστρέψει σε λειτουργική κερδοφορία.

Επιπλέον καταγγέλλεται «ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ενδιαφέρονται μόνο για την εθνική ποσόστωση και όχι για την παραγωγή».

Τέλος η ΟΕΒΖΕ επισημαίνει στην επιστολή της τον καθοριστικό ρόλο της Βιομηχανίας Ζάχαρης στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, αλλά και στην ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου με σημαντικότατη συνεισφορά στην εθνική οικονομία. Επιπλέον τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης και δυνάμωσής της καθώς και την ανάγκη της επαύξησης της καλλιέργειας τεύτλων.

Με βάση τα παραπάνω οι Βουλευτές Νότης Μαριάς και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στην σχετική Ερώτηση υπέβαλαν στον υπουργό Οικονομικών τα εξής ερωτήματα:
1. Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση ξεπουλήματος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης;
2. Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να δημιουργηθούν κατάλληλες προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης;