όρεσε να πετύχει αυτό το σ«Δεν μπορείς να επιχειρείς βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή σε ένα περιβάλλον νομισματικής στενότητας και βαθειάς ύφεσης». Αυτό τόνισε, σήμερα, 11 Οκτωβρίου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης, ενισχύοντας τη συγκεκριμένη άποψή του, στάθηκε στην πρόσφατη ιστορική αναδρομή του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει κανένα απολύτως παράδειγμα χώρας, η οποία να μπτόχο της πολύ απότομης μείωσης του ελλείμματος και του χρέους σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

«Θεωρώ ότι αυτή η συνταγή είναι a priori αδιέξοδη» ανέφερε, επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα, όμως, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν ταχύτητα οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που δεν έγιναν τα δυόμισι τελευταία χρόνια, έτσι ώστε και η Τρόικα να καταλάβει ότι η σημερινή Κυβέρνηση θέτει στόχους και τους υλοποιεί.

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «παράλογη και άδικη» τη λογική της Τρόικας, η οποία χωρίς καμία αίσθηση της κοινωνικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, ζητάει μονότονα την εξοικονόμηση δαπανών μόνον από περιορισμό μισθών και συντάξεων. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από εκείνους τους υπουργούς που έχουν καταθέσει προτάσεις για εξοικονόμηση δαπανών από διαρθρωτικές αλλαγές και δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την Τρόικα να «ξαναδουλέψουν τις προτάσεις τους και να τις φέρουν πιο καλά επεξεργασμένες».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, φιλοξενείται στο www.kmitsotakis.gr