Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ σχετικά με την ανεργία στην Ελλάδα που εκτινάχθηκε στο 25,1% τον Ιούλιο, η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» φιλοξένησε δηλώσεις του διάσημου Ιταλού γενετιστή και λάτρη της αρχαίας Ελλάδας, Εντουάρντο Μποντσινέλι, ο οποίος γεννήθηκε στη Ρόδο.

«Στην Ελλάδα γεννήθηκαν τα πάντα. Με βεβαιότητα γεννήθηκε η φιλοσοφία, της οποίας η θυγατέρα είναι η επιστήμη, και επομένως η Ελλάδα έδωσε ζωή στην έννοια που δίνουμε σήμερα για την επιστήμη, δηλαδή την προσπάθειά μας να κατανοήσουμε τον κόσμο, να ερευνήσουμε και να αναζητήσουμε την αλήθεια» λέει ο Μποντσινέλι.

«Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε ότι όλη η ορολογία της ιατρικής κι άλλων επιστημών είναι βασισμένη σε ελληνικές λέξεις, όπως για παράδειγμα η λέξη “γενετική”», συμπληρώνει ο γενετιστής που πριν λίγα χρόνια εξέδωσε συλλογή με 365 έργα, ένα για κάθε ημέρα, του Μίμνερμου, της Σαπφούς, του Αρχίλοχου, του Αλκμάν.

«Πιο όμορφη λογοτεχνία από την ελληνική δεν υπάρχει. Θυμάμαι ότι όταν πήγαινα σχολείο διάβαζα ελληνική λογοτεχνία κάτω από το θρανίο κι όταν με έπιανε ο καθηγητής αντί να με βρει να διαβάζω Μίκυ Μάους εγώ διάβαζα κλασικούς», λέει χαμογελώντας και δηλώνει ερωτευμένος με την ελληνική ποίηση.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα ο επιστήμονας τονίζει ότι «στην Ελλάδα γεννήθηκαν οι αρχές της ηθικής» και υποστηρίζει ότι «η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δε μπορεί να υφίσταται, καθώς η Ελλάδα αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Ευρώπης».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook