Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, χαρακτηρίζοντας ως επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας την επίσκεψη Μέρκελ στη χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του, στέλνει σαφές μήνυμα πως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση ενώ στο μέτωπο της αγοράς και της καθημερινότητας εμφανίζεται κατηγορηματικός: «Όποιος δημιουργεί καρτέλ καλά θα κάνει να ξέρει ότι οι πρακτικές αυτές τελείωσαν».

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης θεωρεί ότι είναι ρεαλιστικό να την πάρουμε. Ωστόσο προειδοποιεί ότι τμηματική καταβολή της θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη ενώ αν δεν την πάρουμε, οι συνέπειες θα είναι δραματικές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα δημοσιονομικά και να έχει ξεπεραστεί η διαφορά ΕΕ - ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. Μετά από αυτό είναι θέμα ημερών για να ψηφισθεί η νέα συμφωνία από τη Βουλή, προσθέτει.


naftemporiki.gr