Την εκτίμηση ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τους πληθωριστικούς κινδύνους που προκύπτουν από υπερβολική ρευστότητα εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα.

«Είναι σημαντικό για όλες τις κεντρικές τράπεζες να εγκαταλείψουν τα έκτακτα μέτρα τη σωστή στιγμή προκειμένου να αποφευχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις από την γενναιόδωρη παροχή ρευστότητας» δήλωσε ο Σόιμπλε στην ταϊλανδέζικη εφημερίδα The Nation.

ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών που βρέθηκε στην Ταϊλάνδη για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών Ασίας και Ευρώπης, είπε πως δεν πρέπει να λησμονείται ότι η υπερβολική ρευστότητα ήταν ένας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης την περίοδο 2007/2008.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η μείωση του κόστους δανεισμού των αδύναμων κρατών μελών της Ευρωζώνης μέσω της αγοράς ομολόγων είναι στα καθήκοντα της ΕΚΤ και ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά της ΕΚΤ είναι η διασφάλιση της σταθερότητας τιμών στην Ευρωζώνη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook