Για οριακή κατάσταση σε ό,τι αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο συνέδριο της International Herald Tribune.

Επισήμανε ότι θα εντείνεται η πίεση μέχρι να εκταμιευθεί η δόση που εκκρεμεί.

Ο κ. Σταϊκούρας προσθεσε οτι η Ελλάδα χρειάζεται «χρόνο και ανάσες» στην προσπάθεια που κάνει για αλλαγές στο κράτος και την οικονομία.

Επίσης, αναφέρθηκε σε θετικά γεγονότα στην ελληνική οικονομία, όπως η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων, η επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και οι συγχωνεύσεις στο τραπεζικό σύστημα.

Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός, παρατήρησε ότι η ελληνική οικονομία ανέκτησε το 70% της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει μετά την ένταξη της στην ευρωζωνη.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το πρωτογενές έλλειμμα του πρώτου 9μήνου αναμένεται να διαμορφωθεί στα δύο δισ. ευρώ, από 6,2 δισ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ανέφερε επίσης ότι το εμπορικό ισοζύγιο θα παρουσιάσει πλεόνασμα της τάξεως του 0.9% ενώ σε ότι αφορά την πρόοδο απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αυτή ανέρχεται σε ποσοστό 45% με το μέσο ευρωπαϊκό όρο να κυμαίνεται περίπου στο 40%.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook