Με 218 ψήφους υπέρ, τρεις κατά, ένα λευκό κι ένα «παρών» η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούση, ο οποίος διώκεται για τις επιθέσεις κατά μικροπωλητών στο Μεσολόγγι.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση πήγαν στη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα τη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία. Η ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να απωθήσει αλλοδαπούς μικροπωλητές, κλωτσώντας τις κούτες με το εμπόρευμά τους τους πάγκους τους.

Παράλληλα, μετά τα επεισόδια σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που είχε διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια του Κώστα Μπαρμπαρούση, καθώς, όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., συμμετείχε στα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Σε βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για αδικήματα που επισείουν την ποινή της απόταξης.

Tην ερχόμενη εβδομάδα έρχονται στην Ολομέλεια της Bουλής τα αιτήματα για άρση ασυλίας άλλων τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, των Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή.

Οι κ.κ. Ηλιόπουλος και Γερμενής κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στις επιθέσεις κατά αλλοδαπών μικροπωλητών στο πανηγύρι της Ραφήνας και ο ο κ. Κασιδιάρης για συνέργια σε ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη το 2007.

 

in.gr