Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 στο Δήμο Αγίου Νικολάου, με θέμα την 5η Γαστρονομική Συνάντηση της Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής που οργανώνει κάθε δύο χρόνια η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Δηλώσεις έγιναν από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, τον Γεν. Γραμματέα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης κ. Κασσαπάκη Νίκο, τον Προέδρο της Πανελλήνιας και Παγκρήτιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργο Πελεκανάκη, την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμά Χαριτάκη, τον σύμβουλο του Δήμου σε θέματα τουρισμού κ. Γιώργο Χουρδάκη, τον προϊστάμενο ΚΤΕΛ Νομού Λασιθίου κ. Γιάννη Πατεράκη καθώς και από τον κ. Κωστή Θεοδωράκη πρόεδρο των Εστιατορίων και μπαρ Αγίου Νικολάου.

Στον Άγιο Νικόλαο διοργανώνεται φέτος από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2012, ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας. Η συνάντηση της Κρητικής παραδοσιακής Γαστρονομίας διεξάγεται εδώ και τέσσερα χρόνια στην Κρήτη, με μεγάλη επιτυχία.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Ερμής, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, του ΠΑΟΔΑΝ, της ΔΑΕΑΝ και της Iberostar καθώς και άλλων τοπικών παραγόντων, φορέων εστίασης και τουρισμού, πολιτιστικών συλλόγων κ.α.

Ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει με ομιλίες και παρουσίαση Λασιθιώτικων προϊόντων όπως Σουμάδα, εφτάζυμο, κρασί, μέλι και λάδι από τοπικούς παραγωγούς-μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου.

Επίσης θα υπάρχουν σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου παράλληλες εκδηλώσεις όπως Έκθεση Τροφίμων και Ποτών.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής με συμμετοχή τοπικών παραγόντων προκειμένου να αναδειχθεί η τοπική αγορά και να προβληθούν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων του νομού Λασιθίου.

Στόχος της 5ης Γαστρονομικής Συνάντησης Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής στον Άγιο Νικόλαο είναι η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών της Κρητικής Μαγειρικής καθώς και η προώθηση προϊόντων του πρωτογενή τομέα, λάδι, κρασί, κρητικό τυρί, ζυμαρικά, κρέας, ψωμί-παξιμάδι, αρωματικά φυτά, σταφίδα, μέλι, κηπευτικά, φρούτα κ.α .

«Η Λέσχη Αρχιμαγείρων θεωρεί ότι η γαστρονομική μας παράδοση αποτελεί πολιτιστικό και τουριστικό αγαθό και ο ρόλος του είναι καταλυτικός καθώς μέσα από τις γαστρονομικές συνήθειες κάθε περιοχής προβάλλεται διαρκώς ο βαθμός πολιτισμού και τουριστικής συνείδησης που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα. Η λέσχη είναι επίσης αρωγός στη σωστή ανάπτυξη και διάδοση της Κρητικής διατροφής και κουλτούρας»

«Η κρητική κουζίνα παραδοσιακή και νεότερη, αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημά μας και οφείλουμε να την προωθούμε τόσο εντός (π.χ. κρητικό πρωινό στα Ξενοδοχεία) όσο και εκτός συνόρων, να την εξελίσσουμε σε κάθε ευκαιρία και να την υπηρετούμε όσο πιο δημιουργικά μπορούμε» αναφέρουν σε δηλώσεις τους μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΚ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης: (2810)243572 18:00-22:00 Δευτέρα και Τρίτη,10:00-14:00 Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή FAΧ: (2810)240889
e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook