Με επιστολή της, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης κα Θεανώ Βρέντζου, απαντά στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λασιθίου, με την οποία επιρρίπτοντο ευθύνες στην Περιφέρεια Κρήτης για την μη συμμετοχή Λασιθιώτικων επιχειρήσεων στις πρόσφατες συναντήσεις με τους Ρώσους επιχειρηματίες, ανακοίνωση η οποία είχε δημοσιευθεί σε Μέσα Ενημέρωσης του Λασιθίου και στο Flashnews.gr.

Ολόκληρη η επιστολή της κας Βρέντζου είναι η εξής :

\”Προς: Πρόεδρο Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμά Χαριτάκη
Κοινοποίηση: Ναπολέοντα Σαραντίδη

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Μ’ έκπληξη διάβασα την επιστολή σου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ανατολή» για δήθεν πλημμελή ενημέρωση και επιλεκτικές προσκλήσεις της Περιφέρειας σ’ επιχειρηματίες –φορείς στην πρόσφατη επιχειρηματική συνάντηση μεταξύ Ρώσων και Κρητικών Επιχειρηματιών.

Με βάση έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία αποστολής διαπιστώνεται, ότι, η υπηρεσία του Επιμελητηρίου Λασιθίου, εσείς προσωπικά, όπως και όλα τα Επιμελητήρια της Κρήτης και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις ενημερώθηκαν έγκαιρα και ταυτόχρονα στις 21 Σεπτεμβρίου για τις επιχειρηματικές συναντήσεις των Ρώσων και Κρητικών Επιχειρηματιών που έγιναν μ’ επιτυχία την 1 και 2 Οκτωβρίου στο νησί.

Ειδικότερα, για το Επιμελητήριο Λασιθίου η Περιφέρεια Κρήτης προσκάλεσε εγγράφως στις συναντήσεις αυτές την υπηρεσία σας, προσωπικά εσάς, αλλά και 41 επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου που είναι εγγραμμένες στο εξαγωγικό μητρώο (και πληρούν όλες τις προδιαγραφές HACCP και ISO), αλλά και συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, Συλλόγους με Βιολογικά προϊόντα κ. α.

Μάλιστα 18 απ’ αυτές τις επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου εξεδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν στις συναντήσεις, ενώ σε σύνολο Κρήτης στην ίδια επιχειρηματική αποστολή είχαν προσκληθεί 410 επιχειρήσεις, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις και ανταποκρίθηκαν για συμμετοχή 104. Παράλληλα δε στο θέμα της πληροφόρησης πολλές ημέρες πριν η Περιφέρεια με συνεχή δελτία τύπου στα ΜΜΕ αλλά και με μόνιμη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ενημέρωνε και καλούσε «ανοικτά» στις συναντήσεις φορείς και επιχειρηματίες.

Θέλω να γνωρίζετε, ότι, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας η Περιφέρεια Κρήτης χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς, υλοποιεί συνεχώς διεθνείς δράσεις και συνεργάζεται με όλους τους φορείς, επιχειρήσεις παραγωγικές δυνάμεις, επιστημονικά ιδρύματα με στόχο τη διεθνή τη προβολή του νησιού την προσέλκυση επενδύσεων, την προώθηση του τουρισμού, των αγροτικών προϊόντων προς όφελος του τόπου και της εθνικής οικονομίας .

Θεωρώ αγαπητέ Πρόεδρε, ότι, ήταν άδικη και άτοπη η «επίθεση» σου κατά της Περιφέρειας, καθώς σειρά στοιχείων και γεγονότων αντικρούουν τους ισχυρισμούς σου με κυριότερο τη θετική απήχηση και τα εγκωμιαστικά σχόλια, που εισέπραξε η Περιφέρεια απ’ όλους τους συμμετέχοντες . Όσο δε για τα τυχόν προβλήματα στη μη έγκαιρη ενημέρωσή σου την αιτία θα πρέπει να την αναζητήσετε στις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου σας.

Φιλικά
Η Αντιπεριφεριάρχης Αγροτικής
Ανάπτυξης Θεανώ Βρέντζου

Υ/Γ: Για επιπλέον πιστοποίηση των στοιχείων, σας αποστέλλουμε και πάλι όλα τα έγραφα- προσκλήσεις τα οποία έχετε έγκαιρα λάβει και δεν είχατε προφανώς αξιολογήσει.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook