Την απόφασή του να μην ψηφίσει τα μέτρα που έρχονται επιβεβαίωσε ο βουλευτής τους ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής σε ραδιοφωνική συνέντευξή του «Στο Κόκκινο 105,5».

Ο κ. Κασσής επέμεινε στην απόφασή του, μία ημέρα έπειτα από τη διαγραφή Σταυρογιάννη από την ΝΔ και την ανεξαρτητοποίηση Μιχελογιαννάκη.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Δεν μπορεί να λέμε άλλα προεκλογικά κι άλλα μετεκλογικά. Σ’ αυτό θα μείνω κι η στάση μου κατά κύριο λόγο είναι αρνητική όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων με βασικό λόγο αυτόν. Πέραν του ότι, όπως σας είπα, τα μέτρα είναι άδικα κι ακουμπούν πάλι τους ίδιους, ανθρώπους, τις ίδιες κοινωνικές ομάδες, που υποφέρουν αυτή τη στιγμή πάρα πολύ».

Ο κ. Κασσής πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να αλλάξω σε ό,τι έχει σχέση με τις σκέψεις μου πηγαίνοντας προς την ψήφιση, διότι θεωρώ ότι είναι πολύ άδικα τα μέτρα αυτά».

Επίσης ο βουλευτής αμφισβήτησε την ορθότητα της επιλογής να ψηφιστεί το συγκεκριμένο πακέτο: «Δεν ξέρω αν σώζεται η χώρα και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούμε αυτό το επιχείρημα προκειμένου να ψηφίζονται τόσο σκληρά μέτρα για την κοινωνία. Θα έπρεπε να υπάρξουν άλλες κατευθύνσεις κι άλλες πηγές εσόδων προκειμένου να μειωθούν αυτά τα μέτρα, παρότι κάποια είχα ψηφιστεί με τη δεύτερη σύμβαση».

Την ίδια ώρα ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «βιασμό συνείδησης» τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι θα πεινάσουμε αν δεν ψηφιστεί το πακέτο μέτρων, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος δεν ψήφισε ούτε το δεύτερο Μνημόνιο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ γίνεται μια προσπάθεια να κλείσει το πακέτο μέτρων, είπε πως σημασία έχει πώς κλείνει και τι επιπτώσεις έχει στην κοινωνία. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι μετά την υπόθεση με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ είχε τονίσει ότι αδυνατεί να στηρίξει και να ψηφίσει κάποια από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο, όπως οι περικοπές συντάξεων ΟΓΑ και το πετρέλαιο.


protothema.gr