Η "yiayia" -όπως αναφέρεται με αγγλικούς χαρακτήρες η Ελληνίδα "γιαγιά"- είναι η πρωταγωνίστρια μιας σειράς διαφημιστικών σποτ, για προϊόντα βασισμένα σε ελληνικές συνταγές (χούμους, γιαούρτι κ.α.)...

Τα σποτ της έχουν χιλιάδες views στο youtube ενώ το πρόσωπο της γιαγιάς εμφανίζεται για διαφημιστικούς λόγους στα πιο μεγάλα site της Αμερικής. Δείτε για παράδειγμα, την ιστοσελίδα του TMZ, με τη "yiayia" σε όλο το αριστερό μέρος του site.

Ποιος είναι όμως ο ρόλος της ελληνίδας γιαγιάς στη διαφήμιση;

Η αυστηρή "yiayia" εμφανίζεται πάντα για να κάνει παρατήρηση στους νεότερους, για τον τρόπο που ζουν ακόμα και για τον τρόπο που ντύνονται. Στη διαφήμιση για το χούμους για παράδειγμα, βλέπουμε μια κοπέλα να μιλάει στην κάμερα για το προϊόν, όταν ξαφνικά εμφανίζεται η "yiayia" και της λέει ότι είναι ντυμένη "σαν πόρνη"! 

Το σλόγκαν του διαφημιστικού είναι ότι το συγκεκριμένο προϊόν, είναι ίσως το μόνο πράγμα που εγκρίνει η αυστηρή "yiayia". 

Δείτε το:

 

Αντίστοιχη είναι η παρέμβαση της "yiayia" στο σποτ για το γιαούρτι της εταιρείας. Ένα ζευγάρι μιλάει μπροστά στην κάμερα για το προϊόν, όταν απ' το πουθενά, βγαίνει η γιαγιά και ρωτάει... αν είναι παντρεμένοι. Το ζευγάρι απαντά "όχι" και τότε η γιαγιά τους λέει ότι... θα πάνε στην κόλαση!

Δείτε το:
zappit