«Μαύρη μαγεία και τα πνεύματα του Κακού έχουν κυριεύσει την ψυχή του γιου μου», ισχυρίζεται η Κολομβιανή Άννα Φερία  Σάντος για το παιδί που έφερε στη ζωή πριν από μόλις ένα μήνα. Η χαρά για το νέο μέλος της οικογένειας δεν κράτησε για πολύ, καθώς γρήγορα μετατράπηκε σε ανησυχία και μάλιστα έντονη για τις «ιδιαιτερότητες» του μωρού –κατά τα φαινόμενα τουλάχιστον.

Στην πόλη Λόρικα, κοντά στην ακτή της Καραϊβικής, το μόλις τεσσάρων εβδομάδων παιδί, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι γονείς του αλλά και οι γείτονες, μπορεί να στέκεται όρθιο και να περπατάει χωρίς βοήθεια ή επίβλεψη, καθώς και να παράγει φωτιά με τα χέρια και το στόμα του! Η μητέρα του, προφανώς πιστεύοντας σε δεισιδαιμονίες και στη μεταφυσική, διαδίδει στην τοπική κοινωνία τους φόβους της ότι το παιδί της είναι ο διάβολος μεταμορφωμένος…

Θυμίζοντας έντονα την ταινία του 1976, «Ο Οιωνός», η μητέρα των πέντε συνολικά παιδιών της οικογένειας αναφέρει πως το νεογέννητο κρύβεται στο σπίτι, γελάει «διαβολικά», ενώ το βλέμμα του είναι χαρακτηριστικό και διαπεραστικό.

Η Άννα Σάντος μίλησε μάλιστα για το παιδί της στον ραδιοφωνικό σταθμό RCN: «Περπατάει σαν ενήλικας, κρύβεται κάτω από το κρεβάτι, μέσα σε μια βαλίτσα, στο πλυντήριο ή το ψυγείο».

Οι γείτονες της οικογένειας επιβεβαιώνουν πως το παιδί φέρεται ανεξήγητα και πως είναι ικανό να δημιουργήσει φωτιά. Έχουν παρατηρήσει μάλιστα σημάδια από καψίματα στα ρούχα του και στον καναπέ που συνήθως κάθεται.

Αυτή η συμπεριφορά έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην Σάντος και τον σύζυγο της, Όσκαρ Παλέντσια Λόπεζ, αφού οι γείτονες τους στην περιοχή πραγματοποιούν επιθέσεις εις βάρος τους, πετώντας πέτρες κάθε βράδυ.

Οι γιατροί πάντως που έχουν κληθεί να ακούσουν τις ιστορίες και να εξετάσουν το παιδί δεν πιστεύουν τίποτα απ’ όλα αυτά και υποψιάζονται περισσότερο την πιθανότητα το παιδί να κακοποιείται σεξουαλικά.

Εξάλλου το «Ινστιτούτο Ευημερίας της Κολομβιανής Οικογένειας», η Αστυνομία και η Καθολική Εκκλησία επίσης αρνούνται το ενδεχόμενο να παίζει ρόλο στη συμπεριφορά του αγοριού η μαύρη μαγεία ή κάτι αντίστοιχο. Ομάδα ψυχολόγων μάλιστα, ένας κοινωνικός λειτουργός, ένας παιδαγωγός και ένας δικηγόρος ασχολούνται και μελετούν την υπόθεση του «ιδιαίτερου» παιδιού καταλήγουν με τη σειρά τους και αυτοί στο συμπέρασμα πως το παιδί εμφανίζει στη συμπεριφορά του σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Τα δύο καψίματα που βρέθηκαν στα χέρια του προκάλεσαν την λήψη προστατευτικών μέτρων γύρω από το σπίτι στο οποίο κατοικεί η οικογένεια, ενώ οι γιατροί της «έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου» ενώ ακόμα η υπόθεση διερευνάται.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook