Για κυβέρνηση μειοψηφίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Ηράκλειο της Κρήτης. Με αφορμή τα όσα συνέβησαν νωρίτερα την ίδια μέρα στη βουλή με τις πολλές διαρροές βουλευτών της τρικομματικής κυβέρνησης στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε ακόμη πιο έντονα την τακτική της κυβέρνησης για τη δημόσια περιουσία. Επιτέθηκε δε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Υπάρχει μια κυβέρνηση μειοψηφίας, ακραίων υποστηριχτών του μνημονίου με επικεφαλής τον κύριο Σαμαρά. Μια κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν, που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη μισή Ελλάδα με τη μειοψηφία των βουλευτών».

Σημείωσε δε ότι «γελοιοποίησαν ακόμα και την έννοια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις».

Κατηγόρησε δε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τη στάση τους, λέγοντας ότι «οι δύο συγκυβερνήτες του πρωθυπουργού, κρύφτηκαν την κρίσιμη ώρα και να μη παρίστανται καν στη ψηφοφορία. Ο κ. Κουβέλης δεν πήγε στη Βουλή και δεν ψήφισε, ο κ. Βενιζέλος πήγε στη Βουλή, αλλά δεν ψήφισε. Η πάλαι ποτέ κυβερνητική πλειοψηφία έχει μετατραπεί σε ένα  αναξιόπιστο και αφερέγγυο  σκορποχώρι που προσπαθεί να κατεδαφίσει την Ελλάδα. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας ειδικού σκοπού που απαξιώνει τη Δημοκρατία».

Και πρόσθεσε: «Μας κυβερνά μια μειοψηφούσα στο λαό και στη Βουλή ομάδα ακραίων, που λειτουργεί με το άγχος της δεδηλωμένης και βρίσκεται σε πλήρη ηθική και πολιτική απαξίωση, σε κοινοβουλευτική αποσύνθεση. Σε λιγότερο από πέντε μήνες από τις εκλογές, καταρρέουν μπροστά στα αδιέξοδα που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει, παραβιάζοντας τη λαϊκή εντολή που απέσπασαν στις 17 Ιουνίου. Και, τώρα, αντί για επαναδιαπραγμάτευση, αντί για απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, βάζουν το αγκίστρι του Μνημονίου ακόμα πιο βαθιά. Η κυβέρνηση της προχωρημένης κοινοβουλευτικής αποσύνθεσης και της προχωρημένης ηθικής και πολιτικής σήψης δεν  νομιμοποιείται να φέρει τα μέτρα των νέων περικοπών στη Βουλή.  Και αν τολμήσουν να τα φέρουν, είναι στο χέρι του λαού μας να μην περάσουν. Είναι στο χέρι του λαού οι ετοιμόρροποι να καταρρεύσουν. Γιατί οι απειλές τους δεν περνάνε πια».

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι «η δανειακή δόση των €31,5 δις θα δοθεί, έτσι κι αλλιώς. Όχι γιατί δε θα έχουμε ταμειακά διαθέσιμα στις 16 Νοέμβρη, όπως λένε. Θα δοθεί για να σωθούν οι τράπεζες. Όχι για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά για να σωθεί η ίδια η Ευρωζώνη. Γιατί αν καταρρεύσει η Ελλάδα θα καταρρεύσει η Ευρωζώνη. Και αυτό δεν το θέλει πλέον η κυρία Μέρκελ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι «το παραμύθι τελείωσε. Τα λεγόμενα «πακέτα διάσωσης» και πολύ πιο μικρό κόστος έχουν και συμφέρουν. Γιατί είναι με το αζημίωτο. Γι’ αυτό, όσοι, έστω και τώρα απειλούν την Ελλάδα, το κάνουν γιατί ξέρουν ότι παίζουν χωρίς αντίπαλο».

Υποστήριξε τέλος ότι «ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να βγάλει τον τόπο από τον γκρεμό του Μνημονίου» και κάλεσε σε «ειρηνικό ξεσηκωμό του λαού».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook