«Δύσκολο χειμώνα και δύσκολη άνοιξη» για την ελληνική οικονομία προέβλεψε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Πέτρος Χριστοδούλου μιλώντας την Παρασκευή στην τηλεόραση του BBC.

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις της παρατεταμένης λιτότητας στην ελληνική οικονομία και εστίασε στην έλλειψη αναπτυξιακής δυναμικής και στο ατελές πρόγραμμα της τρόικας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η ελληνική Βουλή την προηγούμενη Τετάρτη και σημείωσε πως ο ελληνικός λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλες δυσκολίες τους επόμενους μήνες.

«Θα έχουμε δύσκολο χειμώνα και δύσκολη άνοιξη», τόνισε στην εκπομπή Business edition ο αναπληρωτής διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.

Ο ίδιος τόνισε πως η έλλειψη ρευστότητας αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και υποστήριξε την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης η οποία όπως είπε σε ένα βαθμό μπορεί να στηριχθεί στις άμεσες ξένες επενδύσεις, αλλά κυρίως θα πρέπει να στηριχθεί με συντονισμένο τρόπο από τους εταίρους της Ελλάδος.

 

in.gr