Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, Τετάρτη, και 55 τραυματίστηκαν από μία σειρά επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Βαγδάτη και στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσαν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιθέσεις -με τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα και μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο- πραγματοποιήθηκαν το πρωί στη Βαγδάτη, το Κιρκούκ και την Χάουϊζα, που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κιρκούκ είχαν στόχο μία περίπολο της αστυνομίας, τα γραφεία ενός κουρδικού κόμματος και μία ομάδα εργατών.

Όπως μετέδωσε το Reuters, τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν ταυτόχρονα στο Κιρκούκ, που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βορείως της Βαγδάτης κι ήταν η πιο πολύνεκρη από τις σημερινές επιθέσεις καθώς στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 34.

Στην Χαουϊζα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με στόχο περίπολο της αστυνομίας.

 

protothema.gr