Αποδέκτης μιας ακόμα σημαντικής κοινωνικής προσφοράς έγινε σήμερα η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με τη δωρεά μεγάλης ποσότητας υγειονομικού αναλώσιμου από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Η δωρεά η οποία έφτασε στο Ηράκλειο χάρη στη σημαντική συμβολή και ενέργειες του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής (IOCC), παρελήφθη σήμερα και επίσημα από το Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Αντώνη Γρηγοράκη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Ηρακλείου, όπου φιλοξενείται και η δωρεά, παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταυρος Αρναουτάκης, διοικητές και μέλη των διοικήσεων των νοσοκομείων της Κρήτης, οι Δ/ντές των τμημάτων των φαρμακείων των νοσοκομείων και στελέχη της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Από τους δωρητές, οι οποίοι παρέδωσαν και το φορτίο παρευρέθηκαν, από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό Ορθοδόξων Χριστιανών (IOCC) η εκπρόσωπος της Ελλάδας κ. Δέσποινα Κατσιβελάκη, από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής ο εκπρόσωπος Κρήτης κ. Ιπποκράτης Μπελαδάκης και η Κυβερνήτης κ. Ζαχαρούλα Μαρματάκη, η οποία ταξίδεψε από την Αμερική για να βρίσκεται σήμερα στην εκδήλωση.

Πρόκειται για την ευγενική χορηγία μεγάλης και άριστης ποσότητας υγειονομικού αναλώσιμου υλικού, έναν κατάλογο υγειονομικού υλικού και εργαλείων καλά μελετημένο συνολικής αξίας 500.000 – 600.000 δολαρίων.

Το υλικό αυτό, (επιδεσμικό υλικό, σύριγγες, γάντια, συσκευές αναρρόφησης, πιεσόμετρα, διαφανοσκόπια κ.α. ) το οποίο τηρεί ημερομηνίες λήξης και κατ είδος πιστοποίηση, απεστάλει με κοντέινερ 40 ποδών, το οποίο έφτασε στην Αθήνα στις 9 Νοεμβρίου, εκτελωνίσθηκε ατελώς μετά από τις σχετικές εγκρίσεις και ενέργειες των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών και θα διανεμηθεί σε όλα τα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας του νησιού.

Η καταγραφή και κατανομή του φορτίου ανά νοσοκομείο σύμφωνα με τις ετήσιες καταναλώσεις του κατ είδος, άρχισε ήδη σήμερα από την αρμόδια επιτροπή από τα νοσοκομεία που έχει οριστεί και αναμένεται να αξιοποιηθεί στο έπακρον από όλες ανεξαιρέτως τις υγειονομικές μονάδες του νησιού.

Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης υποδέχθηκε τους δωρητές «Με μια ρακί όπως συνηθίζουμε εμείς οι Κρήτες», όπως χαρακτηριστικά είπε ευχόμενος εις υγεία κάθε Έλληνα, κάθε Κρητικού που αν και οι συνθήκες τον ανάγκασαν να ζει μακριά απ τη γενέτειρα του, ποτέ δεν ξέχασαν τον τόπο τους και την Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Αντώνης Γρηγοράκης δήλωσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Τα αναλώσιμα και τα εργαλεία δεν τα ζητήσαμε εμείς! Ήταν πρωτοβουλία, σκέψη και ενέργεια της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής την οποία και με μεγάλη χαρά βεβαίως αποδεχθήκαμε.

Επιθυμώ να εκφράσω, να υπογραμμίσω, μα κυρίως να ευχαριστήσω θερμά την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, για τον σημαντικό ρόλο και την προσπάθεια της, στην διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, στο Νησί μας.

Για να παραλάβουμε σήμερα εδώ εμείς τη σημαντική αυτή δωρεά, εκτός από τον IOCC και την κ. Δ. Κατσιβελάκη, την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και τον κ. Ιπ. Μπελαδάκη, τα Υπουργεία Οικονομίας και Υγείας, χρειάστηκε η συμβολή, η εθελοντική εργασία και οι άοκνες προσπάθειες μιας ομάδας ανθρώπων τους οποίους και πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά.

Η επιτροπή παραλαβής των υλικών, η Δ/νση Οικονομικού της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και το γραφείο τύπου που συνεργάστηκαν στενά κι επί μακρόν με τους δωρητές ρυθμίζοντας όλες τις διαδικασίες, ο Πρόεδρος και το προσωπικό του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Ηρακλείου που μας φιλοξενεί, το εκτελωνιστικό γραφείο της Αθήνας και τον Πράκτορα του Ηρακλείου κ. Μιχάκο Κων/νο που μετέφεραν το κοντέινερ.

Κυρίως όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους εκείνους που χθες όλη μέρα από τις 7 το πρωί εντελώς αφιλοκερδώς διέθεσαν τα μηχανήματα τους , γερανούς – παπαγάλο, κλάρκ, φορτηγό κι άλλα, την προσωπική τους εργασία, καθώς και ανθρώπινο δυναμικό για την εκφόρτωση του κοντέινερ, τη μεταφορά της δωρεάς εδώ και την αποθήκευση των υλικών.

Θερμά ευχαριστώ λοιπόν από όλους μας στον κ. Μάνο Χαλβατζή και τον κ. Κουρούπη Ανδρέα, δυο νέους ηλικιακά που χωρίς καμία υποχρέωση και απολαβή χρηματική, σαν άνθρωποι αλλά και ως επιχειρηματίες μας συγκίνησαν βαθιά και έδωσαν το παράδειγμα πως Όλοι μαζί αν θέλουμε, αν έχουμε θέληση και όραμα μπορούμε!»