Δικογραφία σε βάρος ενός 26χρονου υπαλλήλου ΔΟΥ, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή καθώς και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται όταν 44χρονος δικηγόρος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε forum ενημερωτικού ιστολογίου είχε αναρτηθεί σχόλιο με τα φορολογικά του στοιχεία. Ο 44χρονος κατήγγειλε επίσης ότι άγνωστοι του ζήτησαν μέσω επιστολής να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ, απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν και σε άλλες δημοσιοποιήσεις προσωπικών του δεδομένων.

Η καταγγελία τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ενώ κατόπιν αστυνομικής έρευνας προέκυψε ο κάτοχος της επίμαχης τηλεφωνικής σύνδεσης.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβησαν εν συνεχεία στο σπίτι του 26χρονου απ’ όπου κατάσχεσαν έναν φορητό υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Από την προανάκριση-έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις αρχές ταυτοποιήθηκε ότι η επίμαχη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε από τον 26χρονο, ο οποίος ωστόσο δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δικογραφία σε βάρος του 26χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook