Μια χριστουγεννιάτικη βραδιά που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 7:30 το βράδυ στην Ιεράπετρα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» οι φίλοι του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Η βραδιά, με ελεύθερη είσοδο, είναι αφιερωμένη στον κινηματογράφο με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «το χριστόψωμο» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Πόπη Δασκαλάκη. Περί μιας κακής πενθεράς σήμερον ο λόγος! «Το χριστόψωμο» θέλει να μας μιλήσει για μια κακιά πεθερά η οποία αντιπαθούσε την νύφη της επειδή δεν έκανε παιδιά και ήταν στείρα.

Ο Καντάκης ο γιος της πεθεράς, υποστηρίζει τη γυναίκα του την Διαλεχτή, την οποία έβριζε και κακολογούσε η γριά Καντάκαινα. Την παραμονή των Χριστουγέννων το 186… ο καπεταν Καντάκης έπλευσε για την απέναντι νήσο με διάφορα φορτία ελπίζοντας πως θα προλάβει να γυρίσει σπίτι του για τα Χριστούγεννα, αλλά ο άνεμος ήταν πολύ δυνατός και δεν επέτρεπε να φύγουν τα πλοία.

Η ταινία γυρίστηκε το 2004 στην εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και στο σπίτι της αείμνηστης Φωτεινής Χριστοδουλάκη στη Μακρυλιά Ιεράπετρας για τις ανάγκες του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Ιεράπετρας.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει θέατρο (μονόπρακτο) «Ο ξένος των Χριστουγέννων» του Στέφανου Δάφνη, σε σκηνοθεσία- διασκευή – μουσική επιμέλεια Πόπης Δασκαλάκη, χορογραφία Milan Patrice, ενδυματολογία Σοφία Κονταξάκη.

Χριστούγεννα! Η ατμόσφαιρα γιορτινή, το τραπέζι, με όλο το σόι, στρωμένο! Ένας ξένος έρχεται γεμάτος μυστήριο….Μια ιστορία που ξυπνά τα ανθρώπινα συναισθήματα. Παίζουν: Γιάννα Ιωαννίδη, Φωτεινή Κουλάκη, Κωστής Μαυρικάκης, Μαρία Κλώνου, Μαίρη Παρθενάκη, Πόπη Καλογηράτου, Ανδρομάχη Φιλιππίδη, Θωμάς Λιάγκος, Νίκος Ζυγάκης, Γιώργος Χριστάκης.

Συμμετέχει η χορωδιακή φωλιά του Δήμου Ιεράπετρας με την Σουζάνε Χαλικιά. Μετέχουν: Καναβάκη Μαρίνα, Κοϊνά Κατερίνα Μακρυνάκη Κατερίνα, Μπουρνέλη Ζαχαρένια, Παπαδάκη Μαρία, Σταυρακάκη Ελένη, Σταυρακάκης Νικηφόρος, Τσακιράκη Μαρία, Φώτης Παναγιώτης. Ο φωτισμός είναι του Νίκου Νικολουδάκη, ο ήχος στηρίζεται από την Πόπη Νικολουδάκη, βοηθός σκηνοθέτη η Μαρία Μαμαντάκη.

Λεωνίδας Γ. Κουδουμογιαννάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook