Τελευταία ενημέρωση: 17:42

Δύο νεαροί Χανιώτες διαρρήκτες, ηλικίας 18 και 28 ετών, που είχαν «ρημάξει», με κλοπές, σχολεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Πρόκειται για δύο φίλους, οι οποίοι χθες το βράδυ έκαναν το μοιραίο λάθος ενώ επιχειρούσαν να κλέψουν πετρέλαιο από το δημοτικό σχολείο στο χωριό Σκινές.

Οι δράστες της κλοπής παραβίασαν την πόρτα κόβοντάς την με τροχό, αλλά από τον θόρυβο έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και ετράπησαν σε φυγή.

Όμως άφησαν πίσω τους το αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν στο σχολείο και έτσι μόλις κατέφθασαν οι αστυνομικοί, πήραν το αυτοκίνητο και το μετέφεραν στο Αστυνομικό μέγαρο Χανίων.

Μετά από λίγο εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προέκυψε πως δράστες της απόπειρας κλοπής ήταν ο 18χρονος γιός του και ένας φίλος του 28 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr και οι δύο ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ από την προανάκριση προέκυψε επίσης πως ήταν οι δράστες δύο ακόμη κλοπών που έγιναν πρόσφατα σε σχολεία του Δήμου Πλατανιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν και πολλά διαρρηκτικά εργαλεία στην κατοχή των δύο 18χρονων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων, δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 28 και 18 ετών, για απόπειρα κλοπής πετρελαίου από σχολείο της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων του Δήμου Πλατανιά.

Ειδικότερα, χθες (27.12.2012) το βράδυ, οι συλληφθέντες στην προσπάθεια τους να αφαιρέσουν πετρέλαιο, από αποθηκευτικό χώρο των εγκαταστάσεων του σχολείου, έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς, των ανωτέρω Υπηρεσιών και τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας στον προαύλιο χώρο του σχολείου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

– Μία (1) γεννήτρια,
– Ένα (1) ηλεκτρικός τροχός κοπής,
– Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και
– Το χρηματικό ποσό των ογδόντα πέντε (85) ευρώ

Από την προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι ο 28χρονος και ο 18χρονος, είναι οι δράστες της συγκεκριμένης αξιόποινης πράξης και άμεσα αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων.

Από την συνεχιζόμενη προανάκριση, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, κατά το παρελθόν, είχαν διαρρήξει δύο (2) φορές το ίδιο σχολείο και είχαν προβεί στην αφαίρεση, μίας (1) κεντρικής μονάδας ηλεκτρονικού υπολογιστή αξίας εξακοσίων (600) ευρώ και στην αφαίρεση οκτακοσίων (800) λίτρων πετρελαίου, αντίστοιχα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook