Με μεγάλη ανταπόκριση συμμετείχαν οι δημότες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην εσπερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος με θέμα την κτηνοτροφία. Οι επαγγελματίες του κλάδου αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, που εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδιασμού που εφαρμόζει για τον πρωτογενή τομέα και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Σε αυτά τα πλαίσια, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εσπερίδα ενημέρωσης για τα νέα δεδομένα και τις προοπτικές της κτηνοτροφίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στο Αρκαλοχώρι.

Τις εργασίες της εσπερίδας χαιρέτισε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, τονίζοντας ότι η κτηνοτροφική παραγωγή αποτελεί τομέα ιδιαίτερης σημασίας, αφού τα κτηνοτροφικά προϊόντα αποτελούν βασικά είδη διατροφής για το καθημερινό τραπέζι. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης της  κτηνοτροφίας, αφού η ανάπτυξή της μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο ενίσχυσης των παραγωγών στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, αρκεί να στηρίζεται στις πραγματικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Τέλος, υπογράμμισε ότι στόχος πρέπει πάντα να είναι η παραγωγή ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων, που αφενός να καλύπτουν τοπικές ανάγκες και αφετέρου να διαθέτουν ανταγωνιστική εθνική, αλλά και διεθνή εμπορεύσιμη αξία.

Στη διάρκεια της  εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, αφενός να ενημερωθούν θεωρητικά από σημαντικούς και καταξιωμένους ομιλητές και αφετέρου να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες για την πρακτική εφαρμογή και υλοποίηση των  γνώσεων που άντλησαν. Στην κατεύθυνση αυτή, η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν,  καθώς  με  την  παρουσία  τους και τη θερμή τους ανταπόκριση καταδεικνύουν την ανάγκη συνέχισης ανάλογων πρωτοβουλιών. Επιπλέον, ευχαριστεί  τους εισηγητές που συνεργάστηκαν, την  αντιπροσωπεία του Συλλόγου  Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου και τον  Πρόεδρό της κ. Κώστα Καράτζη για την  παρέμβαση  του.

 Το πρόγραμμα της εσπερίδας είχε ως εξής:

Α. Καλλιέργεια  κτηνοτροφικών φυτών στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Εισηγητής: Γιώργος Αποστολάκης,  Γεωπόνος – Ειδικός Σύμβουλος  του Δήμου

Β. Κοινοτικές  επιδοτήσεις και Ορθολογική διαχείριση των Κτηνοτροφικών  εκμεταλλεύσεων. Εισηγητής: Στεφανάκης Αλέξανδρος, Κτηνίατρος-Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης

 Γ. Ευρωπαϊκές ενισχύσεις και σύγχρονες απαιτήσεις για την ασφαλή και ποιοτική παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων. Εισηγητής: Σωμαράς Ζαχαρίας, Κτηνίατρος – Προϊστάμενος Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook