Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης απένειμε  στον κ. Εμμανουήλ Κατσοπρινάκη, Καθηγητή Μαθηματικών και στην κ. Σουζάννα Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Μαθηματικών,  το τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή και της Ομότιμης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης, χθες Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στην σεμνή  τελετή παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.κ. Ειρηναίος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Δημήτριος Σαρρής, Περιφερειακός Σύμβουλος, εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ιωάννης Γκολέμης, Σύμβουλος, ο Εμμανουήλ Βασιλάκης, Αντιδήμαρχος,   ο κ. Ευριπίδης Γ. Στεφάνου, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γεώργιος Τζιρίτας Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, ο κ. Νικόλαος Κυλάφης, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, ο κ. Ιωάννης Αντωνιάδης, Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών, η κ. Εύα Μιχελιδάκη, Διευθύντρια Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του Π.Κ., ο Κώστας Βερβεράκης, Πρόεδρος Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, ο Καθηγητές του Ιδρύματος, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

Την προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του κ. Εμμανουήλ Κατσοπρινάκη παρουσίασε ο κ. Γεώργιο Κωστάκη, Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών. Την προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά της κ. Σουζάννας Παπαδοπούλου, παρουσίασε ο κ. Αχιλλέας Τερτίκας, Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών. Στα πλαίσια της τελετής ο τιμώμενος έδωσε διάλεξη με θέμα : «Τα μαθηματικά θεωρήματα» ενώ η τιμώμενη έδωσε διάλεξη με τίτλο: «« Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης στα τριάντα χρόνια που το έζησα».          

Η απονομή στους τιμώμενους πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή Ευριπίδη Γ. Στεφάνου και έλαβαν τιμητικό δίπλωμα για την συνολική τους προσφορά στο Τμήμα Μαθηματικών, στο Ίδρυμα και στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου. Η κ. Lilia Samostrova, Vila, o κ. Soren Lyng Hansen, Violoncello, ο Sopi Leonard, Violi και o Agron Dalipi, Violin, παρουσίασαν τα έργα των: Αntionio Vivaldi (Allegro for Strings), J. S. Bach  (Allergro Moderato from Organ Concerto in A.) και  W. A. Motzart  (Eine Kleine Nachtmusik).