Τη συμβολή των ακτοπλόων προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση από τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών, ζήτησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν ότι οι ακτοπλόοι είδαν θετικά την προτροπή του υπουργού για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ναυτεργάτες για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ επισήμαναν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές εταιρείες, εξαιτίας της μείωσης της επιβατικής κίνησης και της έλλειψης ρευστότητας εκ μέρους των τραπεζών.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Μιχάλης Σακέλης, ο αντιπρόεδρος των διεθνών πλόων Σπύρος Πασχάλης και ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΕΝ όπου αναμένεται να εξεταστεί το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Την ίδια ώρα οι ναυτεργάτες εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο αίτημά τους για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, ενώ φαίνονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι μετά τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, οι οποίες αναφέρουν ότι το πλοίο «Φαιστός Παλλάς» θα αναχωρήσει την Κυριακή από το Ηράκλειο Κρήτης για τον Πειραιά, μεταφέροντας 130 νταλίκες με οπωροκηπευτικά από την Ιεράπετρα, τα Χανιά και το Τυμπάκι.

Αργά την Κυριακή βρίσκονταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις στελεχών της ΠΝΟ με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΠΝΟ ζητά την παρέμβαση του υπουργείου για την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλουν πλοιοκτήτριες εταιρείες σε ναυτεργάτες, ενώ κάνει λόγο για συνεχιζόμενη αδιαλλαξία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στο αίτημα για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου το οποίο, όπως αναφέρει η ΠΝΟ, θα οδηγήσει δεκάδες ναυτεργάτες στην ανεργία.

Η ΠΝΟ αποφάσισε επίσης τη σύμπτυξη κοινού μετώπου με εργαζόμενους άλλων κλάδων και τους κάλεσε σε κοινή σύσκεψη.

Πάντως, ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, προτίθεται να αποστείλει τη Δευτέρα και νέα επιστολή προς την ΠΝΟ με την οποία θα τους καλεί σε διάλογο.

Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ αρνήθηκε να προσέλθει σε απογευματινή συνάντηση με τον υπουργό θεωρώντας ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια θετική απάντηση στα αιτήματα των ναυτεργατών.

Τα πλοία, λόγω της νέας απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6 αύριο της Δευτέρας 4/2 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 6/2.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook