Η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται, αποτελεί ένα ανήθικο πείραμα πάνω σε ανθρώπινα όντα, δήλωσε στην Huffington Post ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

"Όλες αυτές οι χώρες εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας και κάνοντας το μας προσφέρουν στοιχεία για το τι πραγματικά συμβαίνει όταν ακολουθείς αυτές τις πολιτικές" σημείωσε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου της Huffington Post για τα μέτρα που εφαρμόζει η Ελλάδα ο κ. Κρούγκμαν, απάντησε ότι η "Ελλάδα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, γιατί η Ελλάδα βασικά πρέπει να κάνει ότι ικανοποιεί τους Γερμανούς, οι οποίοι διαθέτουν τα χρήματα αυτή τη στιγμή".

"Οι Γερμανοί είναι στην πραγματικότητα τρελοί, γιατί επιβάλλουν υπερβολική λιτότητα, η οποία δεν βοηθάει καν στην βελτίωση της θέσης της Ελλάδας όσον αφορά το χρέος" πρόσθεσε.

"Αλλά η Ελλάδα δεν έχει ουσιαστικά επιλογή, εκτός από το να χρεοκοπήσει και να φύγει από το ευρώ, κάτι που δεν είναι έτοιμη να το κάνει" υπογράμμισε ο κ. Κρούγκμαν, προσθέτοντας ότι θα ήταν oύτως ή άλλως μια πολύ επικίνδυνη επιλογή.


euro2day.gr