Το FBΙ έδωσε στη δημοσιότητα αρχεία πολλών δεκαετιών σχετικά με την εκλιπούσα τραγουδίστρια Γουίτνει Χιούστον, στα οποία αναφέρεται με λεπτομέρειες το περιεχόμενο επιστολών από φανατικούς θαυμαστές της και μία απόπειρα εκβίασης τη διερεύνηση της οποίας είχε αναλάβει η υπηρεσία.

Οι 128 σελίδες από τα αρχεία που αφορούσαν την Χιούστον και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του FBI αναφέρονται και σε επιστολές ενός θαυμαστή της ο οποίος επιχειρούσε να τραβήξει την προσοχή της, αλλά δεν προσθέτουν νέες πληροφορίες σχετικά με την προσωπική της ζωή.

Η Χιούστον, γνωστή όχι μόνο από τις μεγάλες επιτυχίες της, αλλά και για το ιστορικό χρήσης ναρκωτικών, βρέθηκε πέρυσι νεκρή μέσα στη μπανιέρα ενός ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς. Ήταν 48 ετών.

Οι αρχές χαρακτήρισαν τον θάνατό της ατύχημα από πνιγμό εξαιτίας της χρήσης κοκαϊνης σε συνδυασμό με καρδιακά προβλήματα.

Τα αρχεία του FBI αφορούν την περίοδο κατά την οποία η καριέρα της τραγουδίστριας βρισκόταν στο απόγειό της - από το 1988 ως το 1999.

Στα αρχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται και ερωτικές επιστολές που είχαν σταλεί στην τραγουδίστρια από έναν άνδρα από το Βερμόντ, ο οποίος έγραφε ότι "μπορεί να βλάψει κάποιον με κάποια τρελή ιδέα του".

Όπως προκύπτει, το FBI τον ανέκρινε, αλλά αποφάνθηκε ότι δεν παραβίαζε κανένα νόμο με αυτό τον τρόπο γιατί αυτό που είπε ήταν ότι μπορεί να βλάψει την φήμη της Χιούστον με το να δηλώσει δημόσια τον έρωτά του για εκείνη.

Λίγο μετά τον γάμο της τραγουδίστριας με τον τραγουδιστή της R&B Μπόμπι Μπράουν το 1992, το FBI ανέλαβε τη διερεύνηση της απόπειρας εκβίασης προς την τραγουδίστρια από άγνωστο που της ζητούσε 250.000 δολάρια, διαφορετικά θα δημοσιοποιούσε πληροφορίες για την προσωπική της ζωή. Η Χιούστον είχε πει στο FBI ότι το πρόσωπο αυτό ανήκε στο προσωπικό της περιβάλλον.

Το 1999, η τραγουδίστρια έλαβε επιστολές και κασέτες ήχου από την Ολλανδία, τις οποίες η ίδια θεώρησε απειλητικές για τη ζωή της, σύμφωνα με τα αρχεία.

Ο αποστολέας ανακρίθηκε από το FBI και προέβη σε παράλογους ισχυρισμούς, ότι ήταν "Πρόεδρος της Ευρώπης", είχε αγοράσει την Βραζιλία έναντι 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είχε βοηθήσει τον Νέλσον Μαντέλα να κερδίσει τις εκλογές στη Νότια Αφρική.


news247.gr