Επτά αστυνομικοί του Τμήματος συνοριακής φύλαξης Φερών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα έπειτα από την απόδραση επτά κρατουμένων από τα κρατητήρια του τμήματος.

Οι κρατούμενοι που απέδρασαν είναι αλλοδαποί και κρατούντο για επαναπροώθηση προς Τουρκία, καθώς είχαν μπει παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

Όπως ανακοινώθηκε απο την ΕΛ.ΑΣ. :

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επτά (7) αλλοδαπών, οι οποίοι σήμερα (10-3-2013), τις πρώτες πρωινές ώρες, απέδρασαν από τα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 33, 28 και 27 ετών, ένα 29χρονο υπήκοο Αιγύπτου, ένα 30χρονο υπήκοο Συρίας, ένα 24χρονο υπήκοο Αλγερίας και ένα 31χρονο υπήκοο Τουρκίας.

Οι επτά κρατούμενοι (έξι κρατούνταν για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και ένας για ναρκωτικά), αφού αφαίρεσαν κάγκελα παραθύρου, εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, υπερπήδησαν την περίφραξη και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης διενεργείται προανάκριση και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των επτά αλλοδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για την απόδραση καθώς και πέντε αστυνομικών (ενός δεσμοφύλακα και τεσσάρων σκοπών κρατητηρίων), για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα επτά (7) αστυνομικοί (οι προαναφερόμενοι τέσσερις σκοποί και ο δεσμοφύλακας και επιπλέον ένας Αστυνόμος Β, υπεύθυνος κρατητηρίων και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας) και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).