Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ η οποία δέχεται έντονη πολιτική αμφισβήτηση από το εσωτερικό του σχηματισμού της, κάλεσε την Πέμπτη τα μέλη του Εργατικού Κόμματος σε ψήφο εμπιστοσύνης, με την οποία αφενός θα αποφασιστεί το μέλλον της στο κόμμα και αφετέρου ως επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Αποφάσισα ότι θα υπάρξει ψηφοφορία για την πορεία μας (του Εργατικού κόμματος) στις 16:30 τοπική ώρα (GMT 0530). Εν τω μεταξύ, κάνουμε ότι το καλύτερο», είπε η κυρία Γκίλαρντ στο αυστραλιανό κοινοβούλιο.

Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο της πρωθυπουργού της χώρας, αυξήθηκε την Πέμπτη όταν ένα από τα γηραιότερα μέλη του Εργατικού κόμματος και πρώην υποστηρικτής της Γκίλαρντ την κάλεσε να ανοίξει τη διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σάιμον Κρίν, πρώην ένθερμος υποστηρικτής της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Αυστραλίας, κάλεσε την Γκίλαρντ να ανοίξει τα διαδικασία εκλογής και ζήτησε από τον Κέβιν Ραντ, τον οποίο η νυν πρωθυπουργός καθαίρεσε το 2010, να «σταθεί απέναντί της».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook