Τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, καθώς και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, οι οποίοι εμφανίζονταν από τα e-mail που κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή (από τον κ. Διώτη) να έχουν συνεννοήσεις για την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, «καρφώνει» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι τού παρέδωσε το επίμαχο usb στις 8 Ιουλίου 2011, ημέρα αντιγραφής του, επιμένοντας ότι το παρέλαβε τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου.

Επίσης, φέρεται να τόνισε με αφορμή τα επίμαχα e-mail ότι «κάποιοι πίσω από την πλάτη μου κανόνιζαν ακόμα και για την διαχείριση της λίστας», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Με αγνόησαν». Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος από το περιεχόμενο των e-mail προκύπτει ότι «ο μόνος που δεν υπήρχε στην σκέψη και στην συνείδηση όσων εμφανίζονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα ήμουν εγώ».

«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε και άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ και ο κ. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος» είπε επίσης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να διατύπωσε αιχμές για την πολεμική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Με κατηγορούν ότι δεν ήθελα να αποκαλυφθεί η λίστα, για να προστατέψω συγκεκριμένα συμφέροντα, επιχειρηματίες ή εκδότες, όπως ο κ. Μπόμπολας», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσθέτοντας ότι «αν ήταν έτσι δεν θα έδινα στην Βουλή τη λίστα με τους 54.000 καταθέτες, γιατί και στην λίστα εκείνη ήταν εκδότες, όπως η Μάνια Τεγοπούλου και ο κ. Μπόμπολας».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook