Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα: 20.00, τα ΙΔ Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου θα παρουσιάσουν τα έργα «Ένας θεότρελος κόσμος» του Ανδρέα Λάζαρη και «Γόρδιος Δεσμός» της Βασιλικής Φωτίου.

«’Ενας θεότρελος κόσμος», Ανδρέας Λάζαρης - Λίγα λόγια για το έργο

Η οικογένεια Κουτσουβέλη φτάνει σε ένα ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου θα διαμείνουν για λίγες μέρες προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ.

Ο μέλλων γαμπρός τους όμως Αγαθοκλής τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, αφού αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να γίνει γαμπρός τους, επειδή είναι ήδη… παντρεμένος. Μάλιστα, στο ίδιο ξενοδοχείο καταφθάνει και η σύζυγος του Ευανθία, με σκοπό να εκδικηθεί τον άπιστο σύζυγο της. Τα πρόσωπα του έργου μπλέκονται σε ένα παιχνίδι έρωτα, προδοσίας, μεταμφιέσων και αναγνωρίσεων δημιουργώντας ιδιαίτερα ανατρεπτικές και κωμικές καταστάσεις.

Η κωμωδία «Ένας θεότρελος κόσμος» τελικά διακωμωδεί τον πραγματικό κόσμο, όπου τα πάντα συμβαίνουν και όλα μπορούν να συμβούν.

«Γόρδιος δεσμός», Βασιλική Φωτίου
- Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο της Κύπριας συγγραφέως Βασιλικής Φωτίου είναι μια σάτιρα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Είναι ένα θεατρικό ανάλαφρο, δροσερό και επίκαιρο, καθώς με ιδαίτερα εύστοχο και χιουμοριστικό τρόπο σατιρίζει την αγωνία και το άγχος που έχουν οι γονείς για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους.

‘Ετσι, ο Φίλιππος και η Ολυμπία, «οι σεβαστοί γονείς» ασκούν πίεση στην έφηβη κόρη τους Αλέξάνδρα να σπουδάσει γιατρός ή καθηγήτρια προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον της. Η Αλεξάνδρα όμως έχι τα δικά της σχέδια. Θα μπορέσει τελικά να κόψει το «γόρδιο δεσμό» με τους γονείς της και να ακολουθήσει το όνειρο της;