Το… δρόμο της επιστροφής στη Β\’ κατηγορία πήρε η Αθλητική Ένωση Κυδωνίας, που δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Η ομάδα της δημοτικής ενότητας Μουσούρων προηγήθηκε με γκολ του Κοκολάκη στο 55\’ απέναντι στη Δόξα, αλλά η ομάδα των Παχιανών με ηγέτη τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Στυλιανάκη (φώτο) έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη με σκορ 3-1.
Ο παίκτης που αποκτήθηκε από τον Α.Ο. Χανιά τον Ιανουάριο κέρδισε πέναλτι στο 60\’, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για την ισοφάριση, ενώ στο 82\’ από κάθετη πάσα του Μπραουδάκη πέτυχε το τελικό 3-1, ξεπερνώντας και τον τερματοφύλακα. Αυτό ήταν το 6ο γκολ του 18χρονου ποδοσφαιριστή με τη φανέλα της Δόξας. Ενδιάμεσα (70\’) το παρθενικό του γκολ με την πρώτη ομάδα πανηγύριζε ο 17χρονος Αντώνης Μαρκουλάκης, που αποτελεί τον αρχηγό της ομάδας Παίδων των \”μελανόλευκων\”. 
Την παρουσία του στην Α\’ ΕΠΣΧ ανανέωσε ο Γρανίτης, καταφέροντας να \”σώσει\” μια αρκετά δύσκολη σεζόν. Η ομάδα της Αγίας Μαρίνας προηγήθηκε στο 41\’ με τον Ντούπη απέναντι στα Κεραμειά, τα οποία ισοφάρισαν στο 48\’ με τον Λουκόπουλο, για το τελικό 1-1.
Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στα Νεροκούρου, όπου ο γηπεδούχος Ηρακλής \”έσωσε\” στο 90\’ το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Σπάθα με γκολ του Σταθάκη, \”φωνάζοντας\” ωστόσο για το ακυρωθέν γκολ του Τοντινίδη στο 75\’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 30\’ με το 17ο γκολ του Μοσχανάκη στο πρωτάθλημα.
Στην πρώτη θέση του ομίλου παραμονής ανέβηκε και πάλι ο Αθλητικός Όμιλος Περιβολίων, μετά τη νίκη του με 1-0 επί του Αστέρα Μανολιόπουλου. Ο Γκέκας πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. 
\”Καταιγιστικός\” ήταν στα Καθιανά ο Πανακρωτηριακός απέναντι στον ήδη υποβιβασμένο Κρητικό Αστέρα, που μετά από 30 χρόνια παρουσίας αποχαιρέτησε την Α\’ κατηγορία από την περασμένη αγωνιστική. Η ομάδα του Ακρωτηρίου έφτασε στην εμφατική νίκη με 6-1 με σκόρερ τους Αδαμόπουλο (3\’), Ι. Καλλέργη (44\’ και 80\’), Φωτεινάκη (48\’), Σταυρουλάκη (54\’) και Λειβαδιτάκη (62\’). Δοκάρια είχαν οι Αδαμόπουλος και Φωτεινάκης. Για την ομάδα του Βαμβακόπουλου είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κοκάκης. 

Η βαθμολογία (σε 17 αγώνες)

1.Α.Ο. Περιβολίων 30
2.Σπάθα 29
-.Πανακρωτηριακός 29
4.Κεραμειά 28
5.Δόξα Παχιανών 26
6.Γρανίτης 22
-.Ηρακλής Νεροκούρου 22
8.Αστέρας Μανολιόπουλου 21
—————————————–
9.Α.Ε. Κυδωνίας 16
10.Κρ. Αστέρας 10

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook