Ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών μετά τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων είναι να σπάσει άλλο ένα ταμπού στη Δημόσια Διοίκηση, αυτό της επετηρίδας και της «αρχαιότητας».

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του Δημοσίου, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση που θα περιορίζει τη σημασία των ετών προϋπηρεσίας στην προαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων.

Οπως αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας στόχος είναι να προωθηθούν σε θέσεις ευθύνης νεότεροι υπάλληλοι, αλλά με υψηλά προσόντα.

 Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει ότι στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα και στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των φορολογικών βαρών, θα τεθεί, εκτός από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας λέει ότι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για τον κίνδυνο αφελληνισμού τους, ενώ για την Εθνική και την Eurobank σημειώνει ότι οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από το εάν θα καλύψουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση.

iefimerida.gr