Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς του Βενιζέλειου νοσοκομείου επισημαίνει με Αναφορά του προς τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στην επιστολή του Συλλόγου νεφροπαθών Βενιζέλειου νοσοκομείου, την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο κ. Κεγκέρογλου, τονίζεται ότι: «Μετά από τα μεγάλα αποθέματα υπομονής και επιμονής, τα οποία έχουν εξαντληθεί, ζητάμε βοήθεια, γιατί είμαστε στο έλεος του Θεού.

Πρώτον, τα μηχανήματα, τα οποία λειτουργούν στη Μονάδα, είναι εύχρηστα, αλλά παλαιά και δεν υπάρχουν τα κατάλληλα υλικά επιδιόρθωσης και συντήρησης τους.

Δεύτερον το νοσηλευτικό προσωπικό που μας φροντίζει είναι ναι μεν ικανό, αλλά ανεπαρκές.

Τρίτον, πιστεύω, όπως και με τα παραπάνω, ότι σημαντικό είναι πλέον για την επιβίωση των ασθενών, αυτό το απελπιστικό κομμάτι της μη πληρωμής των μεταφορικών που καταβάλλουν καθημερινά οι νεφροπαθείς του ΟΓΑ, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν δέκα και πλέον μήνες. Η εξαθλίωση αυτή τους έχει φτάσει στα όρια της μιζέριας».

Ενώ η επιστολή, την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο κ. Κεγκέρογλου, καταλήγει με τον πρόεδρο του Συλλόγου να ζητά άμεσα την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των νεφροπαθών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook